Saturday, October 12

MaSaK-MaSaK aRi SaBTu

Sabtu, 12 Oktober 2013, hari ni main masak-masak berbagai jenis ikan sebab nak abiskan semua stok ikan sebelum Hari Raya Aidiladha.  Cuma menunggu En. Suami balik rehat jek.  Nanti boleh makan sama.


 Ikan Pelaling Goreng...Pertama kali cuba nak makan ikan ni sebab Sue Kassim kata sedap kalau digoreng dan makan dengan nasi panas-panas.



 Ikan masak terutub.  En. Suami suka sangat ikan masak terutub ni.  Resepi ibu.  Macam masak sambal cuma ditumis dengan serai dan diletak gula secukup rasa.



 Ikan masak ijau.  Sue Kassim ajar masak macam niiii.  Mungkin masakan orang Jawa.  Cuma, Cik masak terkering sikit.  Ikan ni pulak Cik belajar makan dari Fauziah Ambiah.  Rupanya banyak jenis ikan yang Cik baru pandai makan.  Bak kata Kak Janah..makanan kita adalah apa yang ibuayah kita ajar makan.  Kalau kat rumah...memang tak penah jumpa tiga-tiga jenis ikan niiii.  Tima kasih Sue Kassim.  Tima kasih Yah.  Ajar Cik makan ikan-ikan niii.  Cuma ada sejenis ikan yang Cik masih belum pandai nak makan.  SEMUA JENIS IKAN SUNGAI.



 Ni pulak sayur buncis masak kicap.  Alhamdulillah..syukur kepada Allah dengan rezeki kami pada hari ini.



 Inilah hidangan untuk En. Suami tercinta pada harini.  Ditambah dengan teh o panas dan ais jelly.  Tima kasih ibu buatkan jelly untuk ais jelly nii.











No comments:

Post a Comment